30 oktober 2019

Monique van Lierop

Geef je Persoonlijke Ontwikkeling een Powerboost

Vanuit de overheid word je gestimuleerd om “een leven lang te leren”. De skills die je vanuit school/ studie meekrijgt zijn de basis om je carrière in te richten, maar dat is niet genoeg. Je diploma is nog maar een begin! Het is nu eenmaal zo dat de wereld heel snel verandert en je moet je blijven ontwikkelen om alles bij te benen. De druk om op alle fronten goed te presteren is groot. Naast de beroepsinhoudelijke competenties word je tevens geacht assertief te zijn, zelfvertrouwen te hebben ,goed te kunnen samenwerken, alle ballen hoog houden etc etc. De realiteit is soms anders.

Waar heb jij last van?

Je ervaart bijvoorbeeld belemmeringen in de samenwerking met anderen, je vindt het lastig om voor jezelf op te komen, je hebt twijfels over je carrière, je hebt minder zelfvertrouwen dan je zou willen en het managen van alle zaken die op je bordje liggen in privé en werk kost je moeite. Hier kun je in het dagelijks leven flink last van hebben! Wat doe je dan?

  • Je praat met je vriend/ vriendin over wat je bezighoudt (pff, dat lucht op!).
  • Je leest eens een artikel over dit onderwerp om (h)erkenning te vinden.
  • Je koopt een boek over bijvoorbeeld effectief samenwerken en probeert de gegeven tips op te volgen.
  • Je gaat mediteren.
  • Etc, etc.

Vaak is dit een prima aanpak die je verder helpt. Je bent opgelucht na het goede gesprek dat je had met je vriend/ vriendin en hebt weer energie om er tegenaan te gaan. Of je maakt een post it met de belangrijkste tips uit het boek dat je las en plakt deze op de koelkast. Top!


Persoonlijke ontwikkeling een powerboost

Sh.t, het helpt niet (genoeg)!

Maar wat nu als dit niet voldoende oplevert of je toch weer in dezelfde valkuil stapt? Dan is coaching misschien op dit moment voor jou een goede stap. Je persoonlijke ontwikkeling een powerboost geven kan prima door middel van een online coachtraject. Online, zodat je zelf bepaalt wanneer en waar je met je coachtraject bezig bent. Handig toch? Je doorloopt een online traject waarin jouw doelen centraal staan.

De coach houdt je een spiegel voor; dat is soms confronterend maar levert je wel een hoop op! Door middel van opdrachten die je van de coach krijgt vergroot je het inzicht in jezelf. Ook oefen je met nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden waarbij je coach je op verschillende manieren ondersteunt. Door je te laten coachen vergroot je je arsenaal aan competenties en vaardigheden waardoor je keuzemogelijkheden in werk en privé toenemen.

Geef je persoonlijke ontwikkeling een powerboost

Wil jij ook je persoonlijke ontwikkeling een powerboost geven? Kijk voor meer informatie over de coaching bij SoYellow naar Waarom online coachen werkt en het ABC model.

Succes met jouw powerboost!!