Kies online studiecoaching

Online coaching door onderwijs- en zorgexpert

Begeleiding en ondersteuning bij je studie

Door online studiecoaching haal je beslist sneller het gewenste resultaat. Je gaat beter studeren of je weet eindelijk zeker of je wel de juiste studie hebt gekozen. 

Herken je dit? Je bent blij met je studie; je doet je huiswerk, je neemt de tips van je mentor serieus en volgt alle lessen en colleges. Maar toch lukt het je niet om goede cijfers te halen. Je zit met je handen in het haar; als er niets aan de situatie verandert ga je het niet redden!

Of; Je bent al een tijdje bezig met je studie, je studieresultaten zijn goed genoeg, maar je bent toch niet helemaal tevreden. Je vraagt je steeds vaker af of dit is wat je wilt. Je hebt twijfels over je studiekeuze. Of het lukt je maar niet om studie, vrije tijd en bijbaan (want die is vaak ook echt nodig!) met elkaar in balans te houden. Je hebt er gewoon stress van…

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van situaties die zich voor kunnen doen als je studeert. Door studiecoaching online kun je snel de antwoorden vinden op jouw vragen ten aanzien van je studie. 

De realiteit van student zijn

Veel jongeren vinden het lastig om over de toekomst na te denken. Ze leven vooral in het hier en nu, zijn gericht op de korte termijn en vinden het lastig zich voor te stellen wat ze over 5 jaar het liefst zouden doen. Het onderwijs in Nederland is nu eenmaal zo ingericht dat veel jongeren al vroeg keuzes voor een opleiding moeten maken. 

Helaas stoppen veel jongeren vroegtijdig met hun opleiding. Ongeveer 25% stopt in het eerste jaar van hun studie. Soms switcht iemand maar helaas komt het ook voor dat iemand helemaal stopt met studeren. Online studiecoaching kan een methode zijn om dit te voorkomen.

Wat online studiecoaching oplevert

Online studiecoaching is behulpzaam bij het beantwoorden van vragen rondom;

  • Studiekeuze; heb je de juiste studie gekozen, is deze afstudeerrichting wel wat je wilt of wil je misschien toch eerst een tussenjaar?
  • Het slimmer aanpakken van je studie; je wordt efficiënter en effectiever. Hierdoor wordt je studietijd meer ontspannen. Tenslotte is ontspanning en genieten van de leuke kanten van de studietijd ook belangrijk!
  • Meer balans tussen studie, vrije tijd en bijbaan behouden? Ook hier kan online studiecoaching je bij ondersteunen. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van vragen waarmee je bij online studiecoaching terecht kunt. Wil je weten hoe het in zijn werk gaat?

Zo werkt online studiecoaching

Online studiecoaching betekent dat het hele traject, van intake tot evaluatie, online plaats vindt. Dat wil zeggen, via email en beeldbellen.  De intake vindt plaats via beeldbellen. Na het bepalen van het doel dat je met de coaching wilt behalen wordt een coachovereenkomst opgesteld en kan het traject van start gaan. Je coach ondersteunt je bij het behalen van jouw doel(en) waarbij er wekelijks contact is via de mail of beeldbellen. Wekelijks contact betekent dat er sneller resultaten behaald worden. De methodiek die wordt gehanteerd bij het coachen is het ABC-model; een model dat aanlsluit bij de manier waarop mensen leren en hun gedrag veranderen. Coachen volgens dit model leidt tot snellere, grotere en meer blijvende gedragsverandering. Privacy is belangrijk, dus vindt de coaching plaats in een beveiligde omgeving en je coach is gehouden aan de beroepsethiek van coaches.

Je coach kan je opdrachten geven die je inzichten opleveren, je aan het denken zetten. Dat is goed, maar niet altijd gemakkelijk. De waarheid is soms onprettig… Handig bij online coaching is het feit dat je wanneer en waar je maar wilt met je coachtraject bezig kunt zijn. Dus of je nu thuis bent, in de sportschool of een weekend weg, je kunt altijd een bericht van je coach lezen of er een versturen. Omdat je dan niet face to face met je coach in contact bent heb je altijd de mogelijkheid om wat langer na te denken over een vraag of opmerking van je coach. Tussen de mailuitwisselingen door zijn er verschillende contacten via beeldbellen. Deze manier van coachen betekent in feite dat je zelf volledig in charge bent over jouw traject.