Back on track met loopbaancoaching

Online coaching door onderwijs- en zorgexpert

Tijd voor verandering

Door online loopbaancoaching ben je in no time back on track! Je bent een professional en hebt, al dan niet in samenspraak met je leidinggevende, er voor gekozen je te oriënteren op een loopbaantraject. Goed dat je de regie hierover in handen neemt! 

Na een loopbaan traject weet je of je die carrièreswitch wel of niet gaat maken, welke richting je met je carrière op wilt gaan én je durft het aan om de nodige stappen te zetten. Het kan ook zijn dat je je meer wilt ontplooien en je dus verder ontwikkelen. Of wil je leren makkelijker uit je comfortzone te stappen?  

Meer weten? In dit artikel leg ik je uit waarom online loopbaancoaching werkt.

Begeleiding en ondersteuning bij je carrière

Herken je dit? Toen je aan deze baan begon was je er zo blij mee! Inmiddels twijfel je of je nog wel op de goede plek zit. Je mist uitdaging in het werk en gaat daardoor soms met tegenzin ‘s morgens aan de slag. Je slaapt er soms zelfs niet van. Of je overweegt een carrière switch te maken, maar je hebt moeite met het overzien van alle consequenties. Misschien vind je ook het lastig om zekerheden op te geven?

Het kan ook zijn dat je last hebt van de rol die je hebt in je team. Je wordt steeds maar gevraagd voor klussen waar je geen zin meer in hebt. Dit zijn zaken die ten koste van je werkplezier gaan en de voldoening die werk je kan opleveren.

Door online loopbaan coaching kun je de antwoorden vinden op jouw vragen ten aanzien van je loopbaan. 

Loopbaan coaching en je carrière:

waar kan het bij helpen?

Loopbaanvragen zijn in 3 categorieën in te delen:

1. Wat wil ik? 

Online loopbaan coaching helpt je om je carrière pad te verduidelijken. Door je te laten coachen krijg je helderheid over wat je daadwerkelijk belangrijk vindt en of dit dan ook in je huidige baan past. Zo niet, welke stappen kun je dan nemen?

2. Wat kan ik? 

Je coachvraag kan ook gaan over de volgende stap(pen) in je beroepsontwikkeling. Is het goed zoals het nu is (dat kan tenslotte ook!), of wil je anders of meer…  Wil je meer uit je comfortzone stappen of andere kwaliteiten aanspreken en hoe doe je dat dan?

3. Wie ben ik?

Voor allerlei vragen die raken aan zingeving kan loopbaan coaching behulpzaam zijn. Denk aan vragen als; Ik ben een workaholic en dat wil ik graag veranderen. Of, Ik ben best tevreden maar mis wel uitdaging. Of, ik wil iets doen wat echt bij me past. Hoe pak ik dat aan?

Kortom, voor een hele range aan vragen kan ondersteuning in je loopbaan behulpzaam zijn.

Het kiezen van een coach en traject dat bij jouw past is lastig. Daarom biedt SoYellow Coaching je een gratis adviesgesprek aan. Bel de coach en ontvang direct een advies op maat

Zo werkt online loopbaancoaching

Online loopbaan coaching betekent dat het hele traject, van intake tot evaluatie, online plaats vindt. Dat wil zeggen, via email en beeldbellen.  De intake vindt plaats via beeldbellen. Na het bepalen van het doel dat je met de coaching wilt behalen wordt een coachovereenkomst opgesteld en kan het traject van start gaan. Je coach ondersteunt je bij het behalen van jouw doel(en) waarbij er wekelijks contact is via de mail of beeldbellen. Wekelijks contact betekent dat er sneller resultaten behaald worden. De methodiek die wordt gehanteerd bij het coachen is het ABC-model; een model dat aansluit bij de manier waarop mensen leren en hun gedrag veranderen. Privacy is belangrijk, dus vindt de coaching plaats in een beveiligde omgeving en je coach is gehouden aan de beroepsethiek van coaches.

Je coach kan je opdrachten geven die je inzichten opleveren, je aan het denken zetten. Dat is goed, maar niet altijd gemakkelijk. De waarheid is soms onprettig…  Handig bij online coaching is het feit dat je wanneer en waar je maar wilt met je coachtraject bezig kunt zijn. Dus of je nu thuis bent, in de sportschool of een weekend weg, je kunt altijd een bericht van je coach lezen of er een versturen. Omdat je dan niet face to face met je coach in contact bent heb je altijd de mogelijkheid om wat langer na te denken over een vraag of opmerking van je coach. Tussen de mailuitwisselingen door zijn er verschillende contacten via beeldbellen. Deze manier van coachen betekent in feite dat je zelf volledig in charge bent over je traject.