Jaren zorg- en onderwijservaring

Studenten begeleid

Professionals op koers

Hallo, ik ben Monique

Hallo, ik ben Monique en ik ben (online)coach. Ik heb een lange carrière in zorg en onderwijs achter de rug. Eerst als verpleegkundige in verschillende velden van de gezondheidszorg; van het algemeen ziekenhuis naar de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg en uiteindelijk de psychiatrie. In de zorg heb ik ervaren dat elk mens er toe doet; de klant/patiënt/bewoner, maar zeker ook de professional die keihard werkt en hart voor het vak heeft. Later maakte ik de overstap naar het onderwijs waar ik als docent ging werken. In die jaren merkte ik dat zowel studenten als de professionals in zorg en onderwijs tegen allerlei zaken aanlopen die hen belemmeren in hun functioneren. Hierdoor is het lastig leiderschap te ervaren over je eigen carrière. Ik zag bijvoorbeeld hoe studenten het lastig vinden hun studie te combineren met andere aspecten van hun leven, of ik zag ze worstelen met hun studiekeuze. Ook ervaarde ik zelf de druk die op de professional ligt. Er moet altijd veel gebeuren en er is vaak te weinig tijd. Ook de (on)mogelijkheden in de carrière van de professional bezorgt menigeen hoofdbrekens! Wat wil ik en wat kan ik zijn vragen waar menig student en professional mee worstelt. Zelf maakte ik dat proces meerdere keren door. In die hectische jaren startte ook mijn carrière als coach. 

Na zoveel jaren en al mijn ervaringen snap ik heel goed waar het om gaat en ik wil jou graag helpen en begeleiden bij jouw ontwikkelvragen. Ik ben een betrokken coach, ik weet waar je het over hebt! Daarnaast is mijn werkwijze gestructureerd, professioneel, soms confronterend en als het kan met een vleugje humor! Ik laat je nadenken over wat je doet en jouw motieven hierbij en ondersteun je bij het behalen van jouw doelen. 

Mijn doel is dat jij meer balans in je leven ervaart!

coach

Ik kreeg uitdagende opdrachten en vragen die mij dwongen om dieper te graven. Ik had het gevoel dat er echt naar mij werd geluisterd en de moeite werd gedaan om mij te begrijpen en te helpen. Ik vond Monique een hele fijne coach!

Eline

Traject Studiecoaching

Monique is vakbekwaam, communicatief vaardig en heeft aandacht voor onderliggende behoeften en motivaties van de coachee. Zij brengt structuur aan bij ingewikkelde problematiek en combineert dat met de nodige relativiteit en humor. Ze schroomt niet om de vinger op de zere plek te leggen maar heeft ook altijd oog voor de dingen die wel goed gaan!

Herriët

Collega coach