05 oktober 2019

Monique van Lierop

5 Tips voor een Leven in Balans

Je leven in balans houden is lastig. Maar als het je lukt die balans te behouden of weer te verkrijgen ben je gewoon gezonder, gelukkiger en weerbaarder. Dan kun je tegen een stootje. Daarom hieronder 5 tips om je leven (meer) in balans te krijgen.

Tip 1: Doe minder

We doen enorm veel. Maak maar eens een lijstje met je bezigheden en schrap meteen een paar dingen. Je kunt gewoon niet alles doen, dus doe minder voor meer balans!

Tip 2: Leef en eet gezond

Je bewust zijn van de keuzes die je maakt aangaande eten en gezond leven dragen bij aan balans in je leven. Doe vooral ook soms ongezond maar wees je dat bewust en compenseer dit op een ander moment. Goed voor jezelf zorgen geeft een goed gevoel.

Tip 3: Neem tijd voor jezelf

Plan deze tijd in je agenda zodat het er niet bij inschiet. Doe in die tijd echt wat jij leuk vindt. Ga shoppen , naar de sauna of kruip op de bank met een boek.

Tip 4: Leer ontspannen

Je kunt veel last hebben van stress als je erg in je “hoofd zit” . Yoga, meditatie of mindfulness helpen om meer rust in je hoofd te krijgen. Probeer eens iets uit en kijk wat bij jou past.

Tip 5: Werk slim

Zoek naar manieren om je werk efficiënter te doen; minder inspanning maar een goed resultaat. Werk bijvoorbeeld in tijdsblokken met tussen 2 blokken steeds een break van 5 minuten.


Succes met het leven in balans brengen

Tot zover deze tips. Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook dit artikel over hoe je alle ballen hoog houdt.