11 november 2019

Monique van Lierop

5 Tips om Ontspannen je Functioneringsgesprek in te gaan

Als het goed is heb je regelmatig een functioneringsgesprek. Natuurlijk weet je wel dat je je daar niet druk om hoeft te maken maar toch… Een tikje nerveus ben je wel van te voren. Hieronder vind je tips die je helpen om ontspannen dit gesprek in te gaan.

Tip 1: Zorg dat je goed bent voorbereid

Maar hoe doe je dat? Check hiervoor dit artikel van Carrieretijger. Je goed voorbereiden zorgt ervoor dat je meer ontspannen je functioneringsgesprek in kan gaan.

Tip 2: Oefen je gesprek

Door met je partner of een vriend/ vriendin je voorbereiding door te nemen worden punten die je mist in je voorbereiding duidelijk. Doe dit niet de avond van te voren maar een paar dagen zodat je tijd hebt om je voorbereiding eventueel aan te passen.

Tip 3: Wees uitgerust

Ga de avond daarvoor op tijd naar bed zodat je scherp en alert bent tijdens je gesprek.Ontspannen je functioneringsgesprek in

Tip 4: Zorg voor een geschikte outfit

Uiteraard houd je rekening met de kledingcode van de organisatie waar je werkt, maar doe iets aan waarin je je lekker voelt. Dat geeft vertrouwen.


Tip 5: Doe een ademhalingsoefening

Als je kort voor het gesprek spanning voelt, concentreer je dan op je ademhaling. Langzaam diep in- en uitademen (beide even lang) helpt je om rustig te worden en te focussen.Met deze tips wordt het vast een goed gesprek. Veel succes! Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook dit artikel over een leven in balans.