30 september 2019

Monique van Lierop

5 Tips om Makkelijk Keuzes te Maken

Pas deze 5 tips om makkelijk keuzes te maken toe


Iedereen vindt keuzes maken wel eens lastig. Het kan gaan om relatief eenvoudige zaken als je outfit voor een feestje of om het avondeten, maar soms gaat het om heel belangrijke dingen als je relatie, van baan veranderen, je studie etc. Onderstaande tips zijn behulpzaam bij het kiezen.

Tip 1: Kies bewust

Realiseer je dat jij, en jij alleen, kiest hoe je je leven inricht. Als je je dat beseft levert dat een gevoel van ruimte en vrijheid op.

Tip 2: Verzamel de feiten

Zet de informatie die je hebt over bv wel of niet van baan veranderen op een rij. Zorg   dat je een compleet overzicht creëert van de feiten.

Tip 3: Wat is je intentie?

Welke factoren spelen op de achtergrond wel degelijk mee bij het maken van een keuze? Ben je bijvoorbeeld bang om alleen te zijn als je je afvraagt of je door moet gaan met je relatie? Wees eerlijk en onderzoek je achterliggende motieven!

5 Tips om makkelijker keuzes te maken

Tip 4: Welke gevoelens roept elke optie bij je op?

Word je boos. angstig, onzeker, blij , energiek etc? Je emoties zijn belangrijke graadmeters!

Tip 5: Luister naar je intuïtie

Je intuïtie is een krachtig hulpmiddel. Dit gaat over voelen of de keuze die gemaakt gaat worden goed voor je is of niet. Durf jij naar je intuïtie te luisteren?


Tot zover deze tips. Ga met behulp van deze tips de confrontatie met je twijfels aan en doorloop de tips. Jij weet wat goed voor je is! Wil je meer tips lezen?